İman Varsa İmkân Da Vardır

MK MAN

MUSTAFA KILIÇ/MİLLİGAZETE

Tarık Sezai Karatepe’nin kaleminden çıkan ‘Bir Aydın Çığlığı’ kitabı okuyucusuna diyardan diyara sürüklüyor. Kimi zaman bir otobüse biniyor sevda peşinden gidiyorsunuz, kimi zaman da bir dava adamının yılmayan duruşuna şahit oluyorsunuz.

Yirmi üç sene evveldi. Seni tanıdım, o sabah. Arka sırada Milli Gazete’yi tutar gibi okuyor, kazırcasına çiziyor, tarihe not düşüyordun. Marmara Edebiyatı kazanmıştık, seninle. Amaç değildi okulun, hedefe kilitlenmek için bir araçtı sadece.

Açık kahverengi, kadife montuna gazeteni sarar, Bağcılar dolmuşuna koşardın. Belli ki acelen vardı. “Teşkilat bekliyor!” derdin, bilgece. “Gidelim!”….. Bu satırlar Tarık Sezai Karatepe’nin kaleme aldığı hayat denemelerinden oluşan ‘Bir Aydın Çığlığı’ adlı kitabından. Kitap sizi farklı yerlere yolculuğa çıkartıyor; bazen tarihin en kuytu köşesine bazen güzel hatıralara, bazen de dağlara ve oradan da patikalardan geçerek büyük ve tükenmez bir içgüdü gibi ‘ Davam’ diyebileceğiniz en kutsi aşkınıza, hedefinize…

Tarık Sezai Karatepe bir eğitimci olması hasebiyle Anadolu’yu karış karış gezmiş. Oralarda yaşadıklarını Milli Görüş’ün verdiği şuurla ve tarihi bilgisiyle harmanlayıp bir kitap olarak sunmuş okuyucuya. Çok emek vermiş belli. ‘Sen yoksun diye’ adlı denemesiyle Peygamber’e olan hasretini, ‘Dünya Yürüdü Ardından’ başlıklı denemesiyle çağın hastalığı olan ‘izm’leri kalemi döndüğünce eleştirmiş…

Kararlıydın, Ceddinden Öğrenmiştin

Kitabın sayfalarını aralarken Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocadan da bahsettiğine şahit oluyoruz. Tarık Sezai aslında bir ‘Mücahid’ edasıyla kaleme almış bu eseri. Ve kitabın bir sayfasında “ Kararlıydın, ceddinden öğrenmiştin, ‘İman varsa imkân vardır’ sıvadın kollarını. Niyet ettin, Direnişin Manevi Mimarı’nın önünde… Seçim kazanmak olsaydı amacın, %4’leri, 7’leri gördüğünde “Benden bu kadar!” derdin genel başkanlar gibi.

Oysa sen liderdin. Gayret senden, başarı O’ndandı.  Okyanusta bir damlaydı kapatmalar, engeller. Dünyeviydi nihayet. Asıl olan sabır, sebat, gayret. 4 dış, 2 iç darbe sarstı seni. Sendeledin, lakin yıkılmadın. Gidenlerin önüne iyi niyet taşları örmüşlerdi. Tamam, iyi hoş da 2 ile giden hareketten ne çıkar? Hocamız yine hocamız…

İstanbul’da milyonlar yeryüzünde milyarlar senin arkandan yürüdüler. “Mücahit… Mücahit Erbakan…” bir şahitlikti. “İşte ordu işte komutan “ sarsılmaz bir komuttu, safını belirleyen…” ifadeleriyle hocayı da yad ediyor adeta.

Okunması Gereken Bir Eser

Kitapla çıktığınız yolculuğa Jirki Aşiretinden bir Kürt Kızına rastlıyorsunuz. Zihin dünyasında Dahhak, Demirci Kava, Özgürlük ateşi… Saygın bir yere sahip olan bir Kürt kızına….

Yirmi bir martla Newrozla kaç kez demir parmaklıklar ardına girmiş yaşı küçük olması hasebiyle hapislerde çürümekten ‘paçayı yırtmış’ bir genç kıza. Lise sonda, Necip Fazıl’ın ‘Son Devrin Son Mazlumları’nı okumuş; iki Said’e hayranlık duymuş tam da ‘dağlı’ olacakken kararından cayan bir genç kızın kurtuluş mücadelesine tanık oluyoruz.

Başta da dediğim gibi şuurlu bir eğitimcinin başından geçen teşkilat faaliyetlerinden öğrenci kurtarma mücadelesini konu alan bu çalışma okunması gereken bir eser niteliğini taşıyor. Tarık Sezai Karatepe’nin ‘Bir Aydın Çığlığı’ adlı kitabını mutlaka göz atın derim….

İyi okumalar.

İLETİŞİM:0545 208 10 80 

Top